Fangirl!

12825216_1765358237029391_1054284077_n

Cath iubește multe lucruri, cum ar fi literatura, internetul și… literatura + internetul (adică fanfic-urile). Tocmai de aceea are un cont de succes pe platforma digitală Fanfixx, unde postează  regulat update-uri ale poveștii sale Carry On, Simon, bazată pe saga Simon Snow, care relatează aventurile unui băiat aventuros la o școală de vrăjitorie, alături de prietenii săi. (Cam ca Harry Potter, nu-i așa? Penelope, spre exemplu, e leită Hermione, ca personalitate.) Pe lângă asta, este o mare fană a cuplului Simon/Baz, echivalentul din universul seriei al cuplului fanon Harry/Draco. Cu excepția faptului că Baz nu e chiar atât de enervant.

În alte cuvinte, Cath este o fangirl în adevăratul sens al cuvântului. Asta nu înseamnă că e perversă, sau nebună, sau cine știe ce. Mai degrabă, dragostea sa pentru genul fantasy a ajutat-o să treacă peste niște experiențe foarte neplăcute. Dar acum este la colegiu în alt oraș, departe de tatăl său, și trebuie să învețe să se descurce în viața reală, alături de oameni reali. Cum suferă de anxietate socială, acest lucru îi va fi incredibil de greu, mai ales pentru că sora ei geamănă, Wren, dorește să devină mai independentă (și, alături de ea, Cath).

Eroina trebuie să înfrunte provocări precum mersul la cantina facultății, spațiul lipsit de intimitate al căminului, distanțarea de Wren și de iubitul său, și chiar deziluziile legate de felul în care oamenii percep literatura și fanfic-urile. Probabil că toate astea nu sunt o corvoadă pentru majoritatea tinerilor, dar Cath nu este obișnuită cu așa ceva și aproape cedează nervos.

Din fericire, tânăra reușește să își facă prieteni de încredere, care o susțin moral și nu numai, să își înfrunte temerile, să se aproprie din nou de Wren și multe altele. Pe măsură ce se maturizează, Cath înțelege că realitatea nu ucide ficțiunea, ci o alimentează, că se poate deda pasiunilor ei chiar dacă nu este mereu singură, și că poate trăi o iubire la fel de frumoasă ca aceea dintre Baz și Simon.

FangirlWIP.jpg

Cartea a apărut la editura MacMillan Children’s Books.

P.S. Termeni geeky

fanon = ceva care nu se întâmplă efectiv în saga/roman/film, dar consideră fanii că ar trebui să se întâmple; spre exemplu, cupluri ca Harry/Hermione

fanfic = o nuvelă sau o povestire bazată pe un univers fictiv care deja există

to ship = a vedea două personaje fictive ca fiind un cuplu drăguț

fangirl = o fată foarte entuziasmată de cel puțin un film/show TV/roman/joc video

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s