Made in Ro:Recenzie-”Templul Negru”de Adrian Onciu

                În prezent, din ce în ce mai mulți tineri decid să citească doar cărți din literatura universală, lăsând de-o parte scriitorii noștri. Argumentul lor este faptul că românii nu sunt originali, iar subiectele abordate de aceștia sunt plictisitoare. Ei bine,eu nu sunt de acord cu ei, așa că astăzi voi prezenta recenzia unui thriller românesc de excepție, care îi va face cu siguranță pe tineri să își schimbe părerea despre autorii români.

                           Maya Mandel,  o simplă profesoară de fizică duce o viață obișnuită, până când află că bunicul ei, Moses,îi lăsase prin testament atât ei, cât și surorii sale gemene, Shamira, 500.000 de lire pentru fiecare, plus un mister pe care Maya trebuie să îl rezolve.

                           Eidel Mandel, mama lui Moses,începe o relație amoroasă cu Albert Taylor, aparent un simplu medic. Ea îl întâlnește prima dată,în secret,când merge cu micuțul ei fiu la el, doarece era bolnav, iar Solomon, soțul ei habotnic nu era de acord cu medicina modernă, susținând faptul că doar Dumnezeu îl poate însănătoși pe Moses.Din momentul în care se întâlnesc,se simt atrași unul de celălalt, iar la scurt timp după această întâlnire, devin amanți.

                              Se văd clandestin, în locuința doctorului. Într-una din zile, ea ajunge mai devreme la reședința ibovnicului ei și,ca să nu se plictisească așteptându-l, decide să citească ceva din biblioteca iubitului său. Rămâne uluită de-a dreptul când descoperă că volumul pe care l-a extras din bilbliotecă a făcut ca aceasta să se dea la o parte, scoțând la iveală un pasaj secret. Curioasă, înaintează până când aude mai multe voci de bărbați, printre care se număra și cea a lui Albert,care discutau despre Nouă Ordine Mondială și despre Protocoalele Înțelepților Sionului. Începând cu această zi,ea devine tot mai curioasă și trece de câteva ori prin acea încăpere,iar într-o zi reușește să sustragă niște documente de valoare ale organizației care își ținea dezbaterile în casa lui Taylor. Din păcate,din cauza neatenției sale,Eidel lasă urme de ceară de la lumânarea cu care a intrat și, astfel,la câteva zile după acest incident este dată dispărută și este căutată cu disperare de către soțul ei și restul familiei, însă fără niciun rezultat.

Datoria Mayei  constă în aflarea modului în care a dispărut Eidel și cu ceea ce se ocupă acea organizație.
Ea începe să facă cercetări, fiind ajutată de bunul ei prieten detectiv, Ben. Cu ajutorul lui își descoperă calitățile de detectiv și își dă seama că se simte foarte bine în preajma lui Ben, care la rândul lui o simpatizează.

                   Ei descoperă niște detalii interesante și strict secrete,care i-ar putea costa viața. Fac cunoștință cu unul dintre urmașii lui Albert Taylor.Cine este acest personaj ciudat? Le va fi aliat sau dușman? Ce se va întâmpla cu Maya,Ben și Shamira? Ce reprezintă Templul Negru? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți afla dacă citiți acest minunat roman, apărut la editura Rao.

                       Mi-a plăcut atât de mult subiectul abordat,fiind o amatoare de conspirații,încât am citit cartea într-o singură zi. Mi-a mai plăcut și maniera prin care sunt îmbinate misterul, umorul, dragostea, suspansul și drama încât doresc să citesc și alte cărți scrise de Adrian Onciu.

templul-negru_1_fullsize

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s