Citate – Inima întunericului de Joseph Conrad

„ Am văzut – am auzit. Am văzut misterul de neconceput al unui suflet care nu avea nici o reținere, credință sau frică, dar se lupta orbește cu el însuși. ”

„ Marea fugea încolo și încoace, jucându-și rolul, plină ochi de amintirea bărbaților și a vapoarelor pe care i-a dus spre liniștea casei sau spre lupta cu marea. ”

„ În cele din urmă soarele se scufundă, alunecând într-un arc abia perceptibil și, de unde strălucise albit, se făcu roșu șters, fără raze și fără căldură, ca și când ar fi urmat să dispară brusc, lovit mortal de negură care se încrunta deasupra unui grup de bărbați.”

„ Dar acolo se găsea mai ales un fluviu, un fluviu mare și puternic pe care-l vedeai pe hartă ca pe un șarpe imens, întins, ce avea capul în mare, corpul odihnind, arcuit de-a lungul unei țări enorme și coada pierdută în adâncul acelui tărâm. ”

„ Individul tânăr de lângă mine a mârâit. Pelerinii șopteau în spatele meu. Se uita la noi ca și când viața i-ar fi depins de fermitatea fără șovăială a privirii. ”

„ Pădurea era nemișcată, ca o mască- grea ca ușa închisă a unei închisori- se uita ca și când ar fi știut ceva ascuns, așteptând răbdătoare, învăluită într-o tăcere de nepătruns. ”

„ O voce adâncă a ajuns vag până la mine. Probabil că țipa. S-a prăbușit înapoi, brusc.”

„Poate că erau otrăvite, dar arătau ca și când nu ar fi putut omorî nici o pisică. Tufișul a început să urle. ”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s