#The Lorien Legacies

And I’m back! Cine își mai aduce aminte de filmul Eu sunt numărul patru?

Ei bine, eu am citit și cărțile și mi-au plăcut foarte mult.

2

În primul volum, John ( numărul patru) este următoare țintă a Mogadorienilor, o rasă de extratereștri care au pus stăpânire pe planeta Lorien. El ajunge în Paradise cu protectorul lui Henri. La școală se împrietenește cu Sam, tipul al cărui tată a fost răpit de extratereștri și se îndrăgostește de Sarah. Când Mogadorienii își fac apariția în Paradise după John, el nu fuge așa cum l-a sfătuit Henri, ci se luptă cu ei, când apare Șase, o tipă bad-ass pentru a-l ajuta. Henri moare, din păcate, așa că John, Șase și Sam pleacă în căutarea celorlalte numere.

Nu mai știu exact ce se întâmplă în celelalte volume, dar îmi amintesc că au salvat-o pe Sarah de Mogadorieni, și l-au găsit pe Șapte, Marina, o tipă din Spania care nu fusese antrenată deloc de protectoarea ei, Opt – care se ascunsese în India și era considerat de indieni încarnarea zeului lor datorită puterilor sale, Nouă – un tip bad-ass iubitor de lupte și pe Ella, care se presupune că ar fi Zece.

În ultimul volum, la sfârșit au o luptă cu Mogadorienii în care Sam este lăsat în urmă și luat prizonier (sărăcuțul!). Ultimul capitol îl citisem cu nerăbare anul trecut în ultima zi de vară, pe la 1 noaptea cu lanterna sub pătură, pentru a descoperi cu dezamăgire că nu este ultimul volum, ci mai are continuări neapărute încă.

UK_C

Acum 2 săptâmâni mi-am reamintit de Numărul Patru și m-am gândit să caut pe Okian continuarea seriei. Mi-am luat doar The Fall of Five deocamdată.

Ce îmi place cel mai mult la seria este e că fiecare capitol este din perspectiva unui alt personaj și poți intra în pielea lui, dar numai ale câtorva: numărul Patru: John, Șapte: Marina și Sam.

Și cuplurile desigur nu aveau cum să lipsească!

Patru este cu Sarah acum, deși a plăcut-o și pe Șase. Sam o place pe Șase.

Șapte, Marina, îl place pe Opt. De ei îmi plăcea cel mai mult!

În The Fall of Five, cineva va muri (din păcate, încă nu m-am obișnuit cu ideea), Sam scapă de la Mogadorieni datorită tatăl lui său care fusese răpit, iar Setrakus Ra o urmărește pe Ella, Cinci își face apariția dubioasă și sediul loricilor va fi atacat. O lectură rapidă, plăcută și emoționantă! Sincer regret că nu s-au făcut și filme după toate cărțile, dar acum nu mai contează pentru că prefer cărțile mai mult!

a052947ec336c127b9deb0d40124fbf1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s