Anime – Barakamon

Barakamon.full.1483732

Titlu: Barakamon

Gen:  Comedie, Slice of life

Anul: 2014

Episoade: 12

Rezumat: Drept pedeapsă pentru că a pocnit un caligraf de succes la o expoziție, tânărul Handa Seishuu este exilat pe o insulă micuță. Pentru că este învățat doar cu orașul, Handa trebuie să se adapteze în noul său mediu, să suporte în fiecare zi vecini băgăcioși, oameni care merg cu tractorul, copii gălăgioși ce-i apar în curte de nicăieri și vizitatori nepoftiți.

Atenție! Nu aș putea să vă dau spoilere nici dacă aș vrea.

Mai este puțin și se termină vara, dar eu mă trezesc mereu la sfârșit și vă recomand acest anime de sezon. Barakamon a apărut vara trecută și m-a relaxat cu fiecare secvență văzută. Are puține episoade, poate fi urmărit și într-o singură zi, comedie există din plin, așa că dacă aveți o săptămână mai proastă și vreți să încercați ceva nou, simplu, cu o poveste care să nu vă dea dureri de cap, Barakamon este pentru voi.

Să începem cu începutul. Handa este el însuși un caligraf, foarte talentat pentru vârsta lui. Când la expoziție i se spune că propria sa caligrafie este plictisitoare, îl pocnește din plin pe cel care a îndrăznit să-i critice munca. Așa este Handa, încăpățânat și mândru. Nu acceptă ușor o critică, iar asta este ideea exilului. Tatăl său îl trimite pe acea insulă pentru a se schimba, pentru a-și lăsa mândria de băiat de oraș acasă, să înceapă o nouă viață.

screen-shot-2014-10-06-at-6-11-20-pm

Ciudat este faptul că deși ar putea lua exilul drept o vacanță, Handa continuă să-și exerseze caligrafia, zi de zi. Cu toate acestea, nu exagerează cu practica, deși ar vrea. Nu poate să o facă. Locuitorii insulei intră la el în casă fără să anunțe, copiii îi iau curtea drept loc de joacă, tot satul parcă este împotriva lui și astfel este pus față în față cu cel mai mare dușman al său: integrarea.

e5barakamon10

Deși la început ar vrea să plece înapoi în Tokyo cu prima ocazie, la sfârșit este atât de posac că nu-i vine să creadă cât de repede a trecut timpul și câte a făcut. A fost nevoit să gătească singur, să se lupte cu ”boilerul” modern al satului, să facă pe dădaca la plajă, să înnopteze într-o prăpastie și multe altele. Nimic nu a fost în zadar, însă. Cu fiecare zi și cu fiecare activitate la care a luat parte alături de locuitorii prietenoși ai insulei, Handa a devenit din ce în ce mai inspirat, transformându-și caligrafia din una ”plictisitoare” în una nemaipomenită.

barakamon2

Nu este o poveste memorabilă și nici nu veți rămâne cu un ”Uau” pe buze la final, dar Barakamon este unul dintre puținele seriale anime slice of life care chiar mi-au plăcut. Este amuzant, realist și ușor de vizionat. Nu există personaj enervant, nimic care să te streseze, poate doar alintătura lui Handa, dar se dă pe brazdă eventual, altfel nu ar supraviețui.

15987982858_1d67600f4b_z

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s