Old Times, old books: Dracula de Bram Stoker

Am citit aceasta carte la inceputul liceului si am ramas surprinsa de diferentele existente in clasicele filme cu Dracula si romanul lui Bram Stoker.

Inca de la inceputul romanului Bram Stoker ne introduce prin personajele sale incepand cu Jonathan Harker care scrie in jurnalul sau o macabra intamplare in „Noaptea Santandrei” petrecuta sub urgia zapezii intr-un cimitir ce fusese un sat in urma cu multa vreme.

Desi aparent este finalul lui Jonathan Harker acesta este salvat printr-o scrisoare in care le cere oamenilor de la hanul din Munich sa aiba grija de acesta.

Odata ajuns inapoi la han Jonathan primeste si el o scrisoare in care I se cere sa vina in Transilvania -semnatura apartinand nimeni altuia decat Lordului Dracula-

Ajuns cu greu la castel din cauza oamenilor care incercau cu orice pret sa il opreasca pe tanarul Harker acesta incearca sa nu bage in seama peisajul dezolant si rece al castelului si nici misterul care pare ca o acapareaza in permanena pe noua sa gazda, insa in momentul in care care alte trei personaje isi faci simtita prezenta in castel lucrurile devin mult prea greu de ignorant.

EDITURA: UNIVERS

1990-stoker-bram-dracula-ed-univers

2 gânduri despre „Old Times, old books: Dracula de Bram Stoker

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s