Anime – Highschool of the Dead

high-school-of-the-dead-573x300

Titlu: Highschool of the Dead

Gen: Acțiune, Horror, Supernatural, Ecchi* la greu

Anul: 2010

Episoade: 12 + un OVA**

*Cuvântul este, ca adjectiv, folosit de japonezi pentru a ”sublinia” scenele mai sexy. În cazul serialelor anime, însă, este doar un gen. Deseori, într-un anime ecchi găsim fustițe ce se ridică, haine ude, transparente, chiloței și sâni uriași.

**OVA este o prescurtare de la Original Video Animation. Acesta diferă de la un anime la altul. Referindu-mă strict la HOTD, care are un singur episod, în el ne este prezentată o secvență ce nu are legătură cu povestea în sine, ”informații suplimentare” despre care voi vorbi mai târziu. De obicei, aceste episoade nu sunt transmise la TV, ci puse direct pe DVD-ul anime-ului respectiv, ca niște bonusuri. Repet, OVA diferă. Nu toate ”funcționează” la fel.

Rezumat: O boală misterioasă și letală apare pe glob, rezultând o apocalipsă de zombie. În Japonia, un grup de elevi și infirmiera liceului încearcă să supraviețuiască și să afle ce anume a declanșat această epidemie.

Atenție! Opinie personală! Poate fi contagioasă.

M-am hotărât să-mi iau rolul în serios și să vă prezint un anime. Inițial am vrut să iau un clasic și să-l ridic în slăvi cât de mult pot pentru a vă convinge pe toți că serialele anime sunt bestiale. Apoi m-am răzgândit și am luat HOTD, dar nu pentru că e prost – Doamne ferește! –, ci pentru că la final veți putea trage singuri o concluzie, să sperăm. În plus, are o poveste simplă, iar asta mă ajută și mai mult.

Primul episod începe cu Takashi Komuro, un elev normal ce stă relaxat pe scara de incendiu reflectând asupra faptului că e îndrăgostit nebunește de prietena sa din copilărie, iar ea nu-l bagă în seamă deși și-au promis când erau mici că se vor căsători. De aici ne dăm seama că Takashi nu este un băiat normal, ci un visător, un poet în adevăratul sens al cuvântului. Revenind, în timp ce reflectă și se gândește intens la promisiuni pe care nu le-a mai ținut nimeni, este martorul unei scene pe care va dori să o uite imediat.

În fața porții apare un bărbat, aparent bolnav, ce încearcă să intre cu forța. Pentru că vorbim de Japonia, țara în care nu se întâmplă atât de multe lucruri interesante, evident că la poartă se strâng o mulțime de profesori panicați care habar n-au ce să facă.

Lucrurile încep să evolueze când unul dintre profesori este mușcat accidental de acel bărbat și astfel “boala” începe să se răspândească în incinta liceului. Văzând toate astea, Takashi fuge să-și salveze prietena, iar ca la orice apocalipsă, oamenii se panichează, se calcă în picioare, se trădează între ei și încearcă să se salveze singuri (aici și prima lecție de viață – dacă vine apocalipsa de zombie, să nu aveți încredere în nimeni).

high-school-of-the-dead-episode-1-screencap-14

În scurt timp se formează un grup mic de supraviețuitori și să fim serioși, vorbim de un anime aici! Normal că acel grup nu este format doar din tocilari care încearcă să omoare morții vii chinuindu-se să afle vreo ecuație a universului. Nu. Suntem în Japonia. Japonia se află în Asia. În Asia s-au născut artele marțiale. În concluzie, elevii știu să lupte.

Primul membru este Takashi, personajul principal masculin, liderul grupului care…nu face mai nimic. Singura lui slujbă este să dea ordine și să care o bâtă de baseball (mai târziu face rost de arme reale). Cât timp urmăream anime-ul, uitam de multe ori de existența lui. Al doilea membru este prietena sa din copilărie, Rei Miyamoto. Ea se află acolo pentru că are sânii mari și pentru că știe să lupte. Următoarea este Saeko Busujima. Dacă m-ați întreba pe mine, tipa fură toată lumina reflectoarelor. Este frumoasă, sexy, președintele clubului de kendo (altă luptătoare, dar de data asta antrenată), misterioasă, etc. Pentru că niciun grup nu este complet fără tipul de care se folosește toată lumea, îl avem pe Kouta Hirano, un tocilar ce adoră armele și știe absolut orice lucru despre ele (un expert în arme, ha!). Saya Takagi se află acolo tot pentru că are sânii mari. De asemenea, este și foarte inteligentă – o tocilară sexy, să zicem, deși nu recunoaște niciodată. Este, de asemenea, foarte bogată. În final, o avem pe infirmieră (ar fi fost culmea să nu avem și un medic în grup, nu?), Shizuka Marikawa. Dacă nu era prietenă foarte bună cu o lunetistă, nu avea cine știe ce rol în poveste, dar trebuie mereu să existe cineva cu pile, care să le dea arme și mașini blindate. Mai târziu apar o fetiță de șapte ani, Alice Maresato, și un câine, Zeke, care, evident, sunt mascotele.

H-O-T-D-highschool-of-the-dead-17123434-1280-720

Nu vă lăsați în totalitate păcăliți de ironia mea și de ideea ușor clișeică a poveștii. Da, grupul este format în mare parte de „idioți geniali”. Totul este la mii de kilometri depărtare de realitate. Să fim serioși, nu s-ar nimeri niciodată ca un expert în arme să ajungă în același grup cu o luptătoare de kendo și o infirmieră. Totul este pus la punct mult prea bine.

Trecând peste asta și peste faptul că există foarte mult fanservice în care sânii fetelor sar de colo-colo de parc-ar fi din gelatină, morții vii și situațiile critice în care sunt puse personajele devin niște plusuri uriașe pentru anime-ul ăsta, cel puțin din punctul meu de vedere. Sunt fată, nu vreau să văd sâni, vreau să văd zombie și sânge. Pentru asta m-am uitat, iar secvențele în care apăreau pur și simplu mă țineau ca pe ace.

Există un moment în viața unui fan anime în care trebuie să facă abstracție totală de minusuri și să se concentreze pe bilele albe pe care le are de dat. Da, poate că pentru mine HOTD a avut mai multe puncte slabe decât multe seriale anime cu sânge pe care le-am văzut, dar e prin puținele care au ca temă zombie și nu i-a transformat în zâne strălucitoare. Morții de aici arată fenomenal!

high-school-of-the-dead-screenshot-01

Un alt plus gigantic este soundtrack-ul! Fiecare episod are un ending diferit, ceea ce este unic. Eu, una, nu am mai văzut nicăieri așa ceva, iar HOTD avea mare nevoie de puțină autenticitate.

Vă avertizez dinainte că finalul este unul deschis, dar oricât de mult așteptăm cu toții un al doilea sezon, acesta întârzie să apară din diferite motive.

news_large_hotd-anime10

Acum câteva cuvinte despre OVA: dacă vreți să vă uitați la anime sau dacă l-ați văzut și nu știați că are un OVA, vă sfătuiesc să uitați că există așa ceva. Unul mai inutil ca ăsta nu am văzut nicăieri. Nu oferă nicio informație în plus și distruge până și ultima scânteie pe care o mai avea HOTD. Este, pur și simplu, puțin mai ecchi decât ar trebui, iar ca s-o spun drept, dă mai mult spre porno.

Și totuși, uitați-vă dacă vă plac astfel de chestii. Nu judec.

3 gânduri despre „Anime – Highschool of the Dead

  1. Ce bine că eşti pe aici, de când căutam un expert în anime să mă ajute. Caut un anime de multă vreme, dar nu ştiu titlul original. Exista acum destul de mulţi ani un canal, Animax, care era difuzat după Minimax. Şi aici dădeau un Anime, tradus Spirala, despre nişte copii geniali. Din păcate nu îmi aduc aminte prea multe despre el, doar că îmi plăcea la nebunie. Era despre un băiat genial şi prietena lui normală, colegi de liceu, care se luptau cu alţi copii geniali, dezlegau mistere şi alte asemenea lucruri. Ai idee ce ar putea fi?

    1. Sunt departe de a fi un expert in anime, dar iti multumesc mult pentru compliment! :)) Tin si eu minte anime-ul. Am apucat cateva episoade din el pe Animax. Oricum, uite un link ce te-ar putea ajuta. Sunt convinsa ca despre el vorbesti, dar nu stiu daca l-ai putea gasi in limba romana pe undeva. Ai putea sa-l vizionezi in engleza, totusi.

      http://myanimelist.net/anime/341/Spiral:_Suiri_no_Kizuna

      Sper ca te-am ajutat! ^^

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s