Recenzie: Caterina de Medici.Regina Noptii Sangeroase de C.W. Gortner

Născută în Florența Renaşterii, Caterina, nepoata lui Lorenzo Magnificul, este nevoită să accepte o căsătorie de conveniență cu Henric al II-lea, delfinul Franței, și astfel ajunge la curtea regelui Francisc I.
Deși se bucură de sprijinul acestuia până la moartea lui, are de înfruntat rivalitatea Dianei de Poitiers, amanta soţului ei.
Caterina joacă un rol important în frământările epocii marcate de intrigi și de războaie religioase, fiind acuzată de egoism și sete de putere.
Totodată, este considerată o adeptă înflăcărată a ştiinţelor oculte, numele ei fiind legat de cel al lui Nostradamus. Cartea de față vă provoacă să-i călcaţi pe urme, călătorind în timp într-o epocă marcată de lupte pentru tron, dar presărată și cu poveşti de dragoste.

Parerea mea:Viata Caterinei se schimba , din Florenta in Franta,ea ajunge se fie sotia lui Henric,delfinul Frantei,are mult de munca pentru a rezista curtii regale plina de invidie,barfa,rivalitate.Caterina are de infruntat multe mai ales pe rivala ei si curtea.
In fiecare zi are o loc o schimbare in viata Caterinei,are parte si de momente triste,unele chiar emotionante,altele frumoase.
Dar inima ei vrea sa simta ceva,desi Henric sta mai mereu cu aceea Diane,isi face timp si pentru doar ca sa faca mostenitori,dar la un moment dat au parte si de momente frumoase,fara Diane in preajma.Caterina invata cum sa se descurce la curtea regala.
Trece prim multe,are copiii,sotul ei devine mai dragastos,toata persoanele regale pun ceva la cale,il intalneste pe Nostradamus care ii va va arata niste profetii,plus razboaie ce vor schimba viata acestora.
Este tradata si iubita.Setea de putere in acel secol este mare si asta va aduce in viata Caterinei niste evenimente triste,una care va ramane in istorie la fel si numele ei.Am aflat foarte mult despre viata Caterinei,a fost prezenta in fiecare pagina.In carte am aflat mai multe despre aceea perioada a Frantei,plus prin ce a trebuit sa treaca si hughenotii,cum era privita religia pe atunci si alte lucruri de genul asta.Caterina la un moment dat ea trebuia sa i-a deciziile,numai ca unele dintre ele sunt prost intelese de altii.Este plina de istorie si intamplarile care se petrec in viata Caterinei de la primii ani pana la moarte,alaturi de copiii ei,fiecare dintre ei avand un rol in viata regala.
Este o carte foarte interesanta despre viata unei femei care a trecut prin multe si a triumfat , cum a putut ea fata de provocarile vietii si a destinului.Mai multe nu vreau sa dezvalui,vreau ca voi sa descoperiti aceasta minunta carte.Mi-a placut la nebunie.O recomand tuturor.Merita citita.
Daca ati citit cartea cum vi s-a parut?
Cartea a aparut la editura ALMA~Litera.

jnuiku

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s