Recenzia lui Arachne-Oracolul de Catherine Fisher

„Iar Oracolul vorbi. Harsai prelung si fremata, iar pietricele mici se scursera inauntrul lui. Un murmur ciudat, legand trei silabe: Mi-ra-ny!”

DAR DACA ZEUL DIN ORACOL E DEJA MORT?
Intr-un tinut ce se stinge de seceta, cu totii cred ca Arhonul, Zeul-pe-Pamant, trebuie sa moara pentru a aduce ploaia. O moarte care o impinge pe Mirany intr-o aventura palpitanta – alaturi doar de un muzicant nebun si de un scrib, drept aliati… Urmariti continuarea!

Parerea mea:Mirany devine Purtatoarea dupa moartea Alanei,este o munca destul de grea mai ales pe o caldura inabusitoare,Hermia se pare ca avut legatura cu asta.In sluja Arhonului exista multi oameni iar dupa moartea lui se intampla ce se intampla la faraoni,totul dus cu ei,plus servitorii,bogatie etc.Mirany desi la un moment dat nu crede in existenta zeului,va putea vorbi cu el va afla multe.o va ajuta mult si incepe sa creada in el.
In lumea aceasta exista Arhonul,Zeul-pe-Pamant,Regina Ploii si multe creaturi fantastice,multe mituri,povesti interesante.Mirany incepe sa isi dea seama ca se intampla ceva ciudat in templu,Cele Noua si ea face parte din acest grup select care fiecare are un rol in servirea Arhonului si a Vestitoarei care este Hermia.Dar acum cand Arhonul moare,e nevoie de altul,iar Hermia si Argelin au de gand sa il proclameze Arhon pe cel care il doresc ei,cel putin asta vrea Argelin.
Dar Mirany,nu vrea sa accepte asta si va primi ajutor de la Oblek,un muzician care trebuia sa moara alaturi de Arhon,el este salvat si vrea sa il gaseasca pe adevaratul Arhon si Seth,un tanar arhivist care avea de gand sa ii de-a Sacalului niste planuri sa ajunga la un mormant de al unui Arhon si i-a tot de acolo,el ii va ajuta pe Mirany si Oblek in gasirea adevaratului Arhon,un baiat de 10 ani,Alexos,intr-un sat sarac.
El isi da seama ca acum e Arhonul,o simte si mai ales cand il recunoaste pe Oblek,iar Seth ramane masca la faza asta.Mirany intre timp isi face treaba de Purtatoare si observa multe lucruri interesante despre Hermia,Argelin si planul lor.Chryse,prietena cea mai buna,a lui Mirany,o va trada dar intr-un fel anume isi va rescumpara greseala comisa.Intre timp totii se pregatesc de ritualul de inmormantare a Arhonului,prin noua case,fiecare avand rolul ei in acest ritualul.Toate fetele poarta masti,fiecare insemnand rolul ei.Fiecare dintre ei vor trece prin aventuri,pericole,dar la un moment dat vor fi ajutati de Kreon,cel ce se numeste umbra zeului si chiar uimitor,Sacalul,care e nobil dar si-a pierdut averea din cauza lui Argelin.
Vor trece prin multe mai ales Mirany,chiar va fi inchisa,dar va reusi datorita unei usi secrete.
Oare vor reusi la timp sa il aduca pe Alexos la alegerea Arhonului?Oare planul lui Argelin si a Hermiei va reusi?Dar Mirany va reusi in a scapa din locul unde a fost inchisa?Dar ce are de gand Rhetia,persoana care ura ca Mirany deveni-se Purtatoare?Mai ales cand stie ca Mirany e genul de fata timida si toata lumea radea de ea.Mai multe citind cartea,nu vreau sa va dezvalui prea multe,pentru ca vreau ca voi sa descoperiti aceasta minunata lume,plina de mituri ce sunt reale,mie mi-a adus aminte de Egipt,Grecia,de miturile si zeii lor.
Mi-a placut la nebunie aceasta carte!Merita citita,este foarte interesanta,plus ca m-a atras datorita genului si miturile acesteia,tema cartii,personajele etc.,o lume fantastica si frumoasa ce va asteapta!Va o recomand cu mare placere!
Daca ati citit cartea cum vi s-a parut?
Cartea a aparut la editura CORINT JUNIOR.

oracolul

5 gânduri despre „Recenzia lui Arachne-Oracolul de Catherine Fisher

  1. De când a apărut cartea asta la noi n-am avut nici cel mai mic impul să o iau și să o citesc, dar acum mi-am schimbat total părerea și o trec cu siguranță pe lista mea de to-read și pe cea de cumpărături 🙂

    1. Nici eu sa stii nu prea am avut impulsul de a o cumpara,mai intai m-am uitat la mai multe recenzii,si o prietena a vazut ca erau la reducere,era fiecare carte 10 lei,adica Oracolul si Arhonul,si tot aveam 20 de lei si i-am zis sa mi le i-a,parca pe MiniPrix erau prezentate.

      1. Ahaa 🙂 Știu că la târgul de carte din primăvară și din toamnă, cei de la Leda/Corint aveau la promoție mai multe cărți la 10 lei și erau și astea. Cu puțin noroc la vor mai avea și acum și voi putea să le cumpăr 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s