Recenzia lui Arachne-O zi de David Nicholls

15 iulie 1988. Chiar după absolvirea facultăţii, Emma si Dexter trăiesc o noapte de dragoste, urmând ca a doua zi fiecare să pornească pe propriul drum. Între fata nesigură pe propriile calităţi, dar care visează să schimbe lumea, şi tânărul playboy provenit dintr-o familie înstărită, vanitos şi fermecător se înfiripă astfel o prietenie de două decenii, descrisă prin intermediul unor frânturi de viaţă petrecute în aceeaşi zi de 15 iulie.
Undeva pe parcursul acestei călătorii îndelungate, în care speranţele se împletesc cu oportunităţile ratate, zâmbetele cu lacrimile, certurile cu împăcările, Emma şi Dexter îşi dau seama că tot ce căutaseră întreaga viaţă se aflase chiar înaintea lor încă de la început.

Parerea mea:Este e o carte foarte buna si interesanta.M-a cucerit de la primele cuvinte.
Pe data de 15 iulie incepe toata actiunea celor doi protagonisti,Emma si Dexter,petrec o zi si o noapte de neuitat.
Dupa aceea noapte fiecare dintre ei merg pe drumul lor,ea vrea sa devina scriitoare iar el deja este instarit dar va fi prezentator.Vor avea vieti pline de suisuri si coborasuri,sentimente fata de altcineva,noroc si ghinion in dragoste,evenimente care mai de care,dar ei au ramas tot prieteni si si-au facut un obicei ca pe data de 15 iulie sa o petreaca impreuna,in fiecare an isi vorbesc una alta,despre vise si ce isi doresc,ce li s-a intamplat in anul care a trecut si multe altele.
Au loc si niste certuri,oportunitati,relatii care nu mai merg asa cum erau la inceput.
Fiecare incearca sa devina cineva,sa isi indeplineasca visul mult dorit,dar oare vor reusi cei doi?
Calatorii multe prin viata lor,Dexter si Emma si-au gasit intr-un fel perechea dar secretele distrug relatii(nu ei sunt de vina).
Este o carte plina de momente emotionante,pline de amuzament,sarcasm si o lectie de viata,nu lasa o persoana pe care o iubesti sa plece si ascultati inima.Si in sfarsit si au ascultat inimile si au zis sa dea o noua sansa vietii lor de cuplu.(Emma si-a implinit visul,traieste in Franta,Dexter a fost concediat,sotia-i-am si uitat si numele l-a parasit pentru altul si are si o fata).Acum cand in sfarsit impreuna totul e bine sau nu?
Sfarsitul cartii m-a luat prin surprindere,nu ma-m asteptat la asta,am si plans putin.Va o recomand cu mare placere!Ma bucur ca mi-am luat-o!
Deci daca ati citit cartea,cum vi s-a parut?
Cartea a aparut la editura LIRA.

o_zi_cvr_c1
Cartea

2 gânduri despre „Recenzia lui Arachne-O zi de David Nicholls

  1. Mama, de când îmi doresc să citesc cartea asta (cam de când a apărut filmul :)) ). Mi s-a părut foarte interesantă ideea și chiar eram curioasă în legătură cu acțiunea cărții. O voi citi și eu în curând (cam după sesiune :)) ). Mulțumesc pentru recenzia ta care mi-a dat în sfârșit un imbold să citesc cartea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s