Seria asta despre zane este fantastica desigur zanele din aceasta serie sunt diferite de cele pe care le stim,fiecare dintre ele fac parte din 4 categorii:zane de primavara,de vara,de toamna si cele de iarna care defapt ele sunt cele care conduc Avalonul,regatul zanelor.
Fiecare zana are rolul ei in societatea aceasta.
Dar sa revenim la subiectul seriei…
Laurel este o adolescenta ce pana la o anumita varsta a invatat acasa iar acum este momentul ei de boboc,o scoala noua plina de necunoscutii,iar ea nu prea isi vede locul printre ei,dar primul care ii iese in cale este David,un baiat de treaba care ii face cunostiinta lui Laurel cu lumea liceului.Dar nu va singurul prieten al ei,va mai fi si Chelsea,o fata innebunita dupa zane.
Dar in cateva zile viata obisnuita a lui Laurel se va schimba cand va afla ce este ea defapt,de ce are anumite obiceiuri,va fi o mare schimbare la fel si cu aripile care sunt mirifice,care apar o data pe an.Ei ii este teama de asta dar cu ajutorul unei zane pe nume Tamani.
In aceste 3 volume Laurel trebuie sa i-a decizii grele,ea a venit in lumea umana pentru ca ea ales asta,ea trebuie sa protejeze un pamant important pentru zane,unele alegeri trebuie facute cu grija,nimeni nu trebuie sa afle ce este Laurel,probleme mai fac si trolii care vor acel pamant,secrete,identitate ascunsa de multi dar numai cei importanti stiu de ea,actiune multa si desigur nelipsitul triunghi amoros.
Misiunea lui Laurel este si una periculoasa din cauza trolilor,dar si totul se complica cu evenimentele urmatoare.
Parintii ei afla despre adevarata indentitate si nu sunt singurii,dar singurul incantat de aceasta lumea a lui Laurel este tatal ei si desigur mama ei este putin reticenta la faza asta,dar ea ii are alaturi pe Tamani si David.Problema e ca nu stie pe cine sa aleaga,inima vrea pe cineva iar mintea defapt zana din ea vrea pe altcineva,mai ales ca acum face parte din doua lumi complet diferite.
Prima data cand ajunge in Avalon este surprins placuta,e un loc mirific,va afla multe despre acest loc si despre zane,istoria lor si a ei desigur,evenimente specifice lumii zanelor,despre ce zana este ea,ce rol are in societate si multe altele.
De-a lungul volumelor intram intr-o lume fermecatoare,aflam mai multe informatii despre lumea zanelor,unele chiar surprinzatoare,despre locatii si peisaje nemaintalnite,legende etc.
Viata lui Laurel s-a schimbat dar ea a ramas la fel,va avea parte de multe incercari si situatii primejdioase,sentimente contradictorii,aparitia unei alte zane despre care nu se stie nimic va complica totul.
Mai multe despre aceasta serie,despre Laurel si lumea ei defapt lumile ei numai citind cartile,ce decizii va lua,ce lume va alege,pe cine va alege inima ei si cum va face fata la noile schimbari in viata ei veti afla numai citind.
Mi-a placut seria enorm de mult si deja astept urmatorul volum.
Daca ati citit volumele cum vi s-a parut?
Seria a aparut la editura Litera.

DSCN0752

Anunțuri