Recenzia lui Arachne-Mireasa indaratnica de Julie Garwood

Povestea uluitoare a aventurilor unei tinere greu de stăpânit, a unui bărbat greu de cucerit și a iubirii arzătoare care îi unește…

Din ordinul regelui, Alec Kincaid, cel mai puternic moșier din Scoția, trebuie să își găsească o mireasă din Anglia. Alegerea lui se oprește la Jaime, fiica cea mică a baronului Jamison, căci de la prima privire pe care i-o aruncă, Alec simte o dorință de nestăvilit pentru această tânără pe care o consideră demnă de spiritul unui războinic neînfricat. Și tot ce își dorește este să o atingă, să o îmblânzească, să o facă a lui… pentru totdeauna. Dar odată cu jurămintele de căsătorie, Jamie îți face propria promisiune secretă: să nu își cedeze niciodată dragostea acestui barbar scoțian, care este exact ceea ce inima a avertizat-o mereu să refuze – un cavaler arongant și lipsit de romantism, de o frumustețe brută, care îi face sângele să îi fiarbă în vene. Însă când câteva accidente stranii pun lui Jamie viața în pericol și un vechi zvon despre faptul că Alec și-a ucis prima soție începe să circule din nou, frumoasa tânără pare să fie copleșită de ceva mai periculos decât propria dorință…

Parerea mea:Mi-a placut desi este romantica,dar este de epoca.Toata actiunea se petrece in Scotia si Anglia.Jamie nu prea se comporta ca o domnisoara obisnuita a acelei vremi de mult apuse,calareste,le apara deseori pe surorile ei mai mari desi ele ar trebui sa o apere pe Jamie,nici numele ei nu este feminin,ci are nume de baiat.Ea se va casatori din forta(o sa cititi motivul in carte)cu un barbat scotian,Alec Kincaid,care este foarte puternic in Scotia.
Toata casatoria este din obligatie fata de cele doua tari.Exista un zvon ca Alec si-a ucis sotia,dar poate nu e asa,oare cine e?Oare va pati la fel si Jamie?Alaturi de ea va veni si sora ei,Mary care se va casatori cu Daniel,prieten foarte bun cu Alec.
Pe parcurs intre cei doi se infiripa ceva,dar nu e asa mereu,mai intai nu se plac si pe parcurs incep sa se iubeasca.Cand ajunge Jamie in castelul lui,incep schimbarile,niste schimbari care ii vor uimi pe unii iar pe altii nu,o persoana din trecut isi face veacul pe acolo.Dupa cateva intamplari nefericite,isi dau seama ca zvonul nu este cea ce pare,ci altcineva a ucis-o pe Helena,sotia moarta a lui Alec.Cine oare a a facut asta si de ce?Venirea lui Jamie va schimba multe chestiuni in Scotia.Oare ce se va mai intampla cu cei doi si lumea din jurul lor?Veti afla numai citind cartea.
Este o poveste de dragoste care se petrece in trecut,regulile pe atunci pentru o femeie erau grele.Dar iubirea invinge.
Ea este foarte interesanta,povestea chiar m-a surprins,aveam impresia ca ma uit la un film de epoca imi imaginam rochiile,tinuturile etc.Merita citita.Cartea a aparut la editura Litera,colectia Alma.

alma_04_mireasa_indaratnica_cvr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s