Recenzia lui Arachne-Sacrificiul din miezul iernii de Mons Kallentoft

FIECARE CRIMĂ ARE ANOTIMPUL EI… SUSPANS, ADRENALINĂ, DAR ŞI O INCREDIBILĂ PROFUNZIME.

Marţi, 31 ianuarie, ora 07:22 a.m. Încă este noapte pe câmpiile nesfârşite din Östergötland. E una dintre cele mai reci ierni din istoria Suediei. În această dimineaţă geroasă, Malin Fors şi colegii ei de la departamentul de criminalistică descoperă cadavrul gol al unui bărbat obez, atârnând de creanga unui copac. Cum a ajuns acolo, sus? Opera unui criminal sadic sau o sinucidere atipică? Şi de unde provin acele răni ciudate care-i acoperă trupul?
Misiunea de a descoperi criminalul îi revine lui Malin Fors, o poliţistă tânără şi plină de intuiţie, care-şi creşte singură fiica şi care va încerca, folosind uneori metode la limita legalităţii, să dea de urma criminalului, înainte ca alte nenorociri să se producă. Indiciile îi lasă perplecşi pe toţi cei implicaţi în anchetă: apar în scenă, rând pe rând, trei fraţi suspecţi de viol, nişte adolescenţi dubioşi, plus Valkyria şi Rickard Skoglöf, doi tipi excentrici, adepţi ai unor ritualuri vikinge. Galeria eroilor bizari se încheie cu nişte «voci» care nu aparţin acestei lumi…

Parerea mea:O doamne nu stiu ce sa zic,ma uimit prin felul in care descria totul,este o carte terifianta prin felul ei,crima totul te va uimi complet,iti vei da seama ce face un om care a ajuns la limita.Malin Fors,o eroina,o femeie puternica si frumoasa(o mama destul de tanara,care are o fiica ce pateste ceva in cartea Vara Fatala)pentru mine,reuseste sa treaca peste toate problemele ei,desigur si ajutorul unei bauturi spirtoase(Malin este si divortata) si a unui personaj destul de cunoscut in aceasta carte,este o persoana care lucreaza la un ziar.Pe parcursul cartii se aude o voce care nu este din lumea asta,ceva paranormal.Malin va face orice ca sa afle cine este vinovatul sau vinovatii,dar defapt ce se intampla in acel oras.Sadismul este prezent in cartea asta,asa ca mare grija.Imi place cum scrie Mons,este printre preferatii mei in materie de scris a cartiilor politiste.Misterul e si el existent,te tine in suspans incat la un moment dat nu mai poti.Merita citita.Te duce cu gandul la un film politist,parca il vizionezi la televizor.Actiunea este prezenta intr-un mod alert.Ce sa mai,e carte minunata,desi este plina de violenta.La rezvolvarea cazului este ajutata si de colegii ei care au si ei probleme in familie,si desigur care vor fi in situatii limita la un moment dat.Cartea a aparut la editura TREI.

10402754_1_large

Reclame

6 gânduri despre „Recenzia lui Arachne-Sacrificiul din miezul iernii de Mons Kallentoft

      1. Prinţesa gheţurilor, Oraşul borcanelor, Furtuna solara, Cu ochii mintii! Din păcate, mereu le uit personajele şi uneori chiar şi acţiunea. Le confund mereu. Dar sunt foarte faine şi mă ţin în suspans!

      2. Si mie mi se intampla asta,mai ales cand citesc carti,una dupa alta.Si eu am citit Printesa gheturilor,Furtuna solara,mi-au placut la nebunie,le-am luat cu Gazeta Sporturilor,pacat ca nu mai fac asta cu acest gen de carti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s