Recenzia lui Arachne-Cenusa si pulbere de Yrsa Sigurdardottir

Thóra s-a holbat la duşumea, dar n-a văzut nimic care ar fi putut să-l înspăimânte aşa de tare pe Markús. A zărit doar trei movile de praf, pe deasupra cărora şi-a plimbat lanterna. I-a luat un timp până şi-a dat seama ce se afla în faţa ochilor ei…
— Doamne, Dumnezeule! a zis ea.
A plimbat lanterna rând pe rând pe deasupra celor trei chipuri. Obraji supţi, orbite goale şi guri căscate; totul i-a amintit de fotografiile cu mumii pe care le văzuse odată pe National Geographic.
— Cine sunt oamenii ăştia?
— Habar n-am, a zis Markús, la fel de şocat ca ea.
S-a întâmplat cu adevărat în 1973, în Insulele Westmann: o erupţie vulcanică a îngropat sub lavă cea mai mare parte a unei aşezări omeneşti.
2007: Acum, locul este supranumit «Pompeiul Nordului» şi reprezintă un punct de atracţie pentru turişti. O echipă de arheologi sapă pentru a scoate la lumină casele acoperite de cenuşă şi descoperă într-o pivniţă trei cadavre.
Markús Magnusson, care era doar un adolescent atunci când vulcanul a erupt, este acuzat de crimă. Încercând să-l apere, avocata Thóra Gudmundsdottir constată că locuitorii insulei sunt ciudat de rezervaţi în a-i oferi sprijinul. Cazul se complică atunci când apare o nouă victimă, iubita din adolescenţă a lui Markús…
Noul roman poliţist al Yrsei Sigurdardóttir, având-o în centru pe avocata Thóra Gudmundsdóttir, populara eroină din Suflete damnate, este alert, insolit şi te ţine în priză de la început şi până la sfârşit.

Parerea mea:Thora,o avocata foarte priceputa,aproape un detectiv cu norma intreaga,se pricepe sa caute informatii despre ce s-a intamplat atunci,de ce persoana aceea,Markus,de ce el vinovat chiar daca era un adolescent,dar victima era iubita lui din adolescenta.Locuitorii nu sunt prea bucurosi ca trecutul v-a fi dezvaluit.Cea ce s-a intamplat defapt ramane un mister ce Thora il va dezvalui,cine anume a murit acolo,de ce se aflau acele cadavre.Aceasta carte este plina de mister,o adevarata carte politsta,nu stii la ce sa te astepti,citesti un capitol si crezi ca ai aflat cine e vinovatul,citesti alt capitol si esti uimit cate se pot schimba.Thora este si mama si va deveni si bunica,O mama avocata,super tare.In aceasta calatorie va veni si Bella,o secretara,si cine stie poate va deveni o prietena pentru Thora.Te tine in suspans cartea,vei vrea sa stii defapt ce s-a intamplat in acel loc,cine e vinovatul,de ce oamenii din acel loc nu vor sa dezvaluie totul.V-a schimba acest lucru viata acelor oamenii?Doar citind cartea veti afla.Desigur cui ii place acest gen de carte,difera de alte carti politiste gen cele americane.Aceste carti politiste,suedeze,islandeze etc. sunt minunate dar nu lipseste violenta si uneori niste criminali fara scrupule.Aceasta carte a aparut la editura Trei-Fiction Connection.

sigurdardottir-cenusa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s